Fotouppdrag Nr: 9, Då och Nu

Det är kul att Kreativitet & Inspiration har kommit tillbaka med nya fotouppdrag efter en lång tids uppehåll, nu i ny regi. Nu är det Nina Xi från bloggen Nina Xi Fotoblogg som har tagit över rodret av Bilduppdraget på "Inspiraton och Kreativitet" efter Tony.
Omgångens tema är "Då och Nu" och man ska visa sin utvecklingsfas inom fotografi. Visst har det hänt en hel del i min utveckling också. Genom att att titta på andras bilder och lära sig mer att använda bildbehandlingsprogram har det blivit mer kvalité på bilderna. Men den viktigaste aspekten är att lära sig att "se" på tillvaron på ett nytt sätt.
Sedan jag skaffade ett makroobjektiv och en vidvinkelzoom har jag vidgat mitt seende i både smått och stort.
Här nedan visar jag två bilder med fem års skillnad emellan. Den första är från 2004 och den andra från i år 2009. Jag har tagit bilderna från samma Rhododendrobuske från landet. Den första är plåtad med automatik och den andra med manuella inställningar. Märk skillnaden. Vilken är den mest spännande?

Photo by Artlover, LH
Click to enlarge the image

Det är inget större fel med den här bilden. Den är fotograferad med min standardzoom, 24-120 mm, (Nikon DX-format; 36-180 mm.). Men den är så alldaglig och ointressant om jag jämför med bilden nedanför.


Photo by Artlover, LH
Click to enlarge the image

Den här bilden är tagen med mitt makro; AF-S VR Micro-Nikkor 105mm. f/2.8 IF-ED. Med ett ljusstarkt objektiv som denna har den blivit min favorit. Den är fotat helt och hållet manuellt, som krävs på nära håll med ett Makro. Till sist har jag piffat upp bilden i Lightroom 2 och skärpt upp den i Lab-läge i Photoshop.


Fler "Då och Nu"-bilder till fotouppdrag nr:9 finns hos "Inspiration och kreativitet"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Tony sa…
Kan bara håla med, och en vidvinkel och ett marco är två objektiv som är väldigt trevligt att ha.
iZac sa…
Man får nog hålla med Tony i dessa frågor! :)

Och många bilder blir ju intressantare när man kommer närmare motivet/motiven.
Maria Berg sa…
Det är verkligen spännande och kul att se sin egen och nadras utvecklig. Tänk vad platta och tråkiga bilder vi tog förr.
/MB
Anonym sa…
En stor skillnad samtidigt som det inte behöver vara då och nu för din första bild är inte dålig men precis som du själv skriver mer intetsägande.
Din andra bild är superfin både den starka färgen och djupet i bilden tilltalar mig. Jag saknar ett riktigt makroobjektiv men det kommer sinom tid.

/Avsändare Margareta
kaxi sa…
Ja, den andra bilden är mer intressant, verkligen. Fokus på det man vill ha fokus på.
Lissen sa…
Det är som du säger! Den andra bilden har en intressantare vinkel och så mycket bättre!
Japp, att se tillvaron på nytt sätt, det gör livet roligare! Ha en skön kväll!

Populära inlägg i den här bloggen

Fototriss — Djup + Tävling