Helgbilden

Denna helg har varit mest jobb med bilen. Jag har tagit itu med att demontera toppen från motorn. Under sommaren har jag haft problem med oljeförluster från en cylinder. Det har osat förskräckligt och jag misstänker att ventiltätningarna har gått eller att ventilstyrningarna är slut. Jag passade på att skruva loss toppen denna helg innan det blir allt för kallt att meka utomhus. Tyvärr har jag inget garage utan bara en carport på landet. Jag kommer byta ut till en renoverad topp till våren, då värmen kommer tillbaka.
Först tänkte jag lämna in bilen på verkstad. Men för att jag har verktyg för demontering samt att jag kan göra det själv blir det så mycket billigare.
Ja, här är lite bilder från jobbet, med delar utspridda från motorn som ligger på backen.


Cylindertoppen demonterad. Notera att det andra förbränningsrummet är blött och glansigt som skiljer sig från de andra. Där är felet med oljeläckage.

Förgasare och insug demonterat från motorn.

Grenröret till avgas. Tyvärr är det sprucket och måste bytas ut.

Ventilkåpan med ventilbryggan i.

 Motorblocket kvar i bilen. Nu är det rengöring och rensa bort packningsrester som gäller.

Nu kan jag inte göra så mycket mer i år och har smörjt in och täckt över blocket inför vintern, för att vänta till våren och till en ny topp.


Photo by Artlover
Click to enlarge
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

KajsaLisa sa…
Mycket jobb, lägg upp hela bilen någon gång, blev nyfiken på vad det är för Volvo.
Barbro sa…
Kan tyvärr inte mycket om bilar trots att jag hela tiden får berättelser om bilar och bilproblem. Lagningar och beställda bildelar. Av min man. Han är en riktig gör det självare. Visst, det är beundrandsvärt och sparar massor av pengar men inte tid...Hm. Nej, ni är duktiga hantverkare!!!
betty-NZ sa…
I just wanted you to know I stopped by. I can identify the parts you show us, but have no idea how they work together to make a car move!
anemonen sa…
Sådana vyer är väl bekanta för mig. De har jag levt med länge. Tycker man om gamla veteranforden så blir det till att meka själv. Lycka till
Helen sa…
Det var bra jobbat och det är inte fel att förbereda det man kan innan vintern är här. Maken har servat en av våra gamla bilar i helgen, en Buick från 1946 som till våren bara är att starta upp när detta nu är gjort.
Mias Mix sa…
Bra att kunna göra sånt själv! Här är det verkstan som gäller, kan ingenting om bilar.

Populära inlägg i den här bloggen