Tisdagstema — Elektricitet

Photo by Artlover/LH
Click to enlarge

Vad är det som har växt upp på Österlen på den skånska slätten? En ny futuristisk trädart eller är det träd som har påverkats av strålningen från Barsebäck varav mutationen har gett dess form? Eller kan det vara ett konstnärligt grepp med vindsnurror i naturen eller verkar de som fågelskrämmor på åkrarna? Ja, nu börjar vi närma in oss på elektricitet från olika kraftkällor. Det vi ser i bild är vindkraftverk från den skånska landsbygden. Det får bli mitt tisdagsbidrag som är "Elektricitet".
Jag var på Österlen i en workshop i naturfotografering under helgen. Här i Hammenhög (som ses på bild) där vi låg på ett vandrarhem och utgick till och från våra fotograferingsplatser, såg man dessa vindkraftverk överallt. En av mina bilder från workshopen  kan beskådas från mitt tidigare inlägg och fler bilder därifrån kommer läggas upp på bloggen efterhand.


Fler bilder på temat finns att beskåda hos Tisdagstema.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

Erik Semlan sa…
Finns onekligen en hel del vindkraftverk i närheten av Simrishamn. Vyn över landskapet förändras. Antar att det blåser ganska mycket i området. Onekligen en bra källa till grön elektricitet. Men de låter mer än jag trodde när man kommer närmare.
Hanna sa…
Ursnygg bild, andas sommar och Skåne. Jag har snöat in på att fota vindkraftverk och el-ledningar, de gör sig bra på bild på något sätt ;0)
Annemor sa…
Vindkraft gir elektrisitet. Og de synes i landskapet.
Nyt dagen
Mormor

http://www.starbear.no/mormor/2012/05/29/tisdagstema-5/
Chesney sa…
Beautiful..love the wind station...we are just starting to get those in our area. The highschool put 1 in and it is amazing the energy cost they are saving from just 1.
Fin bild men vet inte riktigt vad jag ska tycka om vindkraften, vill i alla fall inte ha den vid vattnet här.
Underbart vackert! Och smart sätt att göra elektricitet...
Kramen.
red sa…
jamendu, jag gillar vindkraft och det blåser ju rätt mycket i skåne. så bra tolkning av elen.
red
Åh så du har varit på fotokurs, så roligt.
Jag brukar också fotografera vindsnurrorna, vi har ganska mycket sådana här uppe också!
Härligt med vindsnurror på Österlen! Vindkraften gillar jag! Så snurra på!

Populära inlägg i den här bloggen

Fototriss — Djup + Tävling