Tisdagstema — Minnesvärd

Photo by Artlover/LH
Click to enlarge

Tisdagens tema för tankarna när man plåtade analogt med film. Jag plockade fram min gamla Nikon F80 (som ny) och laddade den med film för att uppleva känslan att plåta analogt igen. Det enda man ser är bilden i sökaren och sedan blir det som det blir efter div. inställningar i kameran. Någon display bakom kameran finns inte för eftergranskning. Här krävs det en hel del för att resultatet ska bli korrekt från början. Att plåta analogt är verkligen utmanande och en minnesvärd sysselsättning.


Fler bidrag till temat finns att beskåda hos Tisdagtema.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Lena o Tommy sa…
Ja att plåta analogt är ju inget man gör nuförtiden. Det var tider det!
anemonen sa…
Jag minns detta. Den första analoga jag fotade med var fars Kodak Brownie (den har jag nu med en oframkallad film i) spännande att se om det är intakt. Min första var en Kodak instamatic. Sen tog fotandet slut tills jag började blogga. Din Nikon ser verkligen fin ut. Hur blir bilderna?
Min analoga systemkamera gick sönder och sen gick jag över till digitalt så jag har inte någon analog kvar. Skulle gärna prova det igen!
Charlotta sa…
Det var alltid lika spännande att se om det hade blivit något när man fick tillbaka rullen framkallad. ;)
Men OJ, va spännande!
Stare Ström sa…
Vilken känsla att ha komponerat en bild, fått skärpa på den och så är den färdig! Jag tar fram mina gamla kameror ibland bara för att få känna hur det var en gång!
Annemor sa…
Flott å se ditt Nikon.
Jeg tror jeg må trekke frem min gamle Pentax igjen, Fikk lyst til å fikle litt mer.

Her er mitt valg for minnesverdig
http://www.starbear.no/mormor/2012/05/01/tisdagstema-3/
Mona sa…
Gick en fotokurs i för många år sedan och minns fortfarande den där speciella känslan att arbeta i ett riktigt fotolabb. Definitivt annorlunda än att sitta framför en dator och fixa sina bilder. Fördelen med att fota digitalt är att man kan ta hur många bilder som helst på ett och samma motiv och att ser man direkt i kameran hur bilden blir, men som du säger är det mer utmanande att fota analogt.
Ack ja - har åtminstone tre hus, ett gäng gluggar ... obsolet alltihop!

Populära inlägg i den här bloggen

Mycket ska man se innan ögonen ramlar ur