Fototriss — (Natt)Himmel

Photo by Artlover/LH. Click to enlarge
Photo by Artlover/LH. Click to enlarge
Photo by Artlover/LH. Click to enlarge

 Mitt bidrag till omgångens tema är tre nattbilder av himlen och de är tagna under lååång exponering. Den översta är fotograferad natten till idag (16/9). Stjärnorna ritar spår på sensorn när slutaren är öppen så länge jordens roterar runt sin axel. Jag har tagit sådana här bilder tidigare. Men sensorn från min gamla kamera klarade inte av så långa exponeringar pga. att de blev mycket brusiga och missfärgade. Min nya kamera klarar av det mycket bra och tack vare den har en brusreduceringsfunktion för långa exponeringar. Med stativ och fjärrutlösare samt tålamod och varma kläder får man sådana här bilder. En ficklampa är bra att ha också när man ska ställa in kamerans inställningar och lysa upp det du inte ser som ska komma med på bilden och bra att ha när man traskar hem sedan Annars kan man gå ut och komponera motivet strax innan mörkret faller på. Kom ihåg att vara noggrann från början. Kamerans minneskort belastas med information ungefär lika länge som du har haft slutaren öppen (beroende vilken hastighet kortet har), så du kan inte ta en ny bild direkt efteråt. Viktigt också att ha ett fulladdat batteri i kameran. Dessa bilder är tagna på landet, där det är becksvart ute, där det inte finns någon stadsbelysning som stör. Man får inte heller vara mörkrädd. Det var svartare ute än vad dessa bilder förmedlar.


Fler bilder på temat finns att beskåda hos:


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

Gilla sa…
Jaha! Då måste man ju köpa en ny kamera, för att komma i din klass. Jag har bara en enkel digitalare. Men just himlar hör till mina favoritmotiv.

Gilla
Helt fantastiska bilder, gillar allihopa!
Judy sa…
Wonderful photos of the stars!! I think I like the first one the best, maybe because of the colour!!
Karoleen sa…
Riktigt snygga bilder! Nattfotografering med lång exponering är alltid imponerande... Nån gång ska jag ta mig i kragen och se till att försöka själv =)
llh sa…
Effektfulla blev de, dessa nattbilder med stjärnspår. Tack för din pedagogiska och roliga hur-gör-man-berättelse, den uppskattas!
anemonen sa…
Riktigt häftiga bilder du har gjort. Jag gillar dem skarpt. Spännande är de. Tack för besök hos mig och jag önskar dig en fin vecka.
Isdun sa…
Mycket bra ide att använda natt himmel och rörelse :)

http://ymrer.blogspot.se/
Misswhatsit sa…
Supersnyggt trissat! Häftiga bilder:)

Populära inlägg i den här bloggen