Annorlunda

Photo by Artlover/LH
Click to enlarge

Det är inte varje dag att man går ombord på ett 1600-talsskepp och det är inte heller vanligt att det är så pass synligt ovanför vattenytan. Det är extremt lågvatten i Strömmen nu och inte sedan 40-talet har det varit så lågt vattenstånd. Man kan tro att någon har dragit ur proppen ur sjön. Här ser vi spanten från skeppets babordssida, som tros vara "Den Grå Ulven" från Danmark som kapades av Sverige under stormaktstiden. Fartyget har tjänstgjort sina sista dagar som brofundament mellan Skeppsholmen och Kastellholmen i Stockholm. Man kan se sten i förgrunden som skeppet är fyllt med. Det var annorlunda och spännande att vara på plats att dokumentera vraket med kameran samt att få känna historiens vindslag. Det får bli mitt bidrag till omgångens Tisdagstema.
Jag har publicerat fler bilder av vraket här på bloggen sedan tidigare. Men nu har jag samlat alla mina bilder av skeppet på min hemsida i ett eget album. Välkommen in där också.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

 

Kommentarer

anemonen sa…
Ja det är häftigt att det syns. Önskar att jag sett det i verkligheten, men din bilder går klart bra de också. Ja se de danskarna de var ändå uppe i Stockholm och skulle erövra Sverige. Själv är jag av snapphaneblod:-)
Della sa…
Supersnygg bild. Den gör sig verkligen u förstorad version. Måste ha varit spännande att se det här irl.
Marit sa…
Dette var et utrolig vakker bilde.
Det var nog veckans bästa bidrag !! Så spännande, intressant och annorlunda. Fantastiskt att se din bild i helskärm. Känns nästan som jag är där. Snyggt !!
Annemor sa…
Takk for utfyllende opplysninger.
Over for å se flere bilder .)
Ha en fin kveld.
Mormor

http://www.starbear.no/mormor/2013/04/02/annorlunda-sa-tisdagstema/
Vacker bild på en annorlunda "pryl"!
Eva Trillian sa…
Så häftigt att få vara där och fotografera. Förstår att det måste ha varit en fantastisk känsla :)
Pysselfarmor sa…
Men oj! Vilken häftig grej! Kan man se det fortfarande? Och får vem som helst komma så nära...+
Pysselfarmor sa…
Nu har jag googlat och nu blir det långa benet före till Kastellholmen. Tack för tipset!
Anonym sa…
Åh så kul att få se vraket på dina bilder. Läste om det i någon tidning, men dina bilder slår de som fanns i tidningen. Riktigt spännande och häftigt att de dolda skatterna ibland visar sig.

Populära inlägg i den här bloggen

Mycket ska man se innan ögonen ramlar ur