Det bästa från 2013


Det har inte varit så bra fotograferingssår för min del. Jag har inte kommit ut på några workshops i naturfotografering i år eller kommit till nya intressanta platser för att se något nytt genom sökaren. Jag har dock fångat motiv på nära håll som har varit intressanta. Det mest uppseendeväckande var när jag fick veta genom media att vraket av det Danska kapade örlogsskeppet "Den Grå Ulven" från 1600-talet var synlig ovanför vattenytan, när det var extremt lågvatten i Stockholm i vintras. Nog fanns det bilder på det redan, av de forskare från maritima museer som hade undersökt vraket. Det var ett intressant objekt att fotografera, då på mitt eget sätt och ta lärdom från mina workshops i naturfotografering som jag hade deltagit i sedan tidigare. Under påsken begav jag mig till Kastellholmen under två dagar där vraket låg i kvällsljus. De bilder som presenteras här kommer från den andra dagen och blev de bästa samt att jag fick gå ombord på ett historiskt objekt. Jag valde dessa bilder för att de är unika för sin tid och kanske för att inte samma fenomen kommer uppstå igen under sin egen livstid. Och kanske också för vattennivåns höjning av klimathotet. Jag erbjöd även Sjöhistoriska museet att ta emot mina bilder, som de gjorde med tacksamhet. De fick 6 stycken bilder av vraket som nu finns att beskåda i Sjöhistoriska museets bildarkiv.
Inför det stundande 2014 ser jag fram emot att leverera bättre bilder och komma till nya platser med nya vyer och spännande motiv i sökaren, från både nära och fjärran.

Photo by Artlover/LH
Click to enlarge

Med dessa bilder väljer jag ut som de bästa från mitt fotoår 2013.


Till sist vill jag önska er alla ett

Gott Nytt År
2014

Fler av det bästa från 2013 finns att beskåda hos Tisdagstema.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Jag som är en historienörd måste säga att jag älskar din bild. Den visar verkligen på hur länge något kan vara kvar. Kul att Sjöhistoriska ville ha dina bilder och att de ville ha så många.

Gott Nytt År.
Underbara bilder, särskilt den sista gillar jag!

Man är blessed (kommer inte på något svenskt ord men hoppas du förstår ändå) när man kan se och upptäcka nytt i sin närhet och behöva ha nya platser för att kunna fotografera!

Jag önskar dig ett Gott Nytt År där jag hoppas du får dina önskningar uppfyllda och kan bjuda oss på många spännande och vackra bilder!
Wow! Fantastiskt fina bilder och så roligt att få bidra till historia :)

Gott Nytt År!

http://foto.rudenius.se/?p=2178
Annemor sa…
Det funnet av båten var så spennende.
Og så fint du fikk dokumentert det.
Ha en flott kveld og et godt nytt år.
Mormor

http://www.starbear.no/mormor/2013/12/31/best-i-2013/
anemonen sa…
Då sitter vi i samma båt. Jag har inte haft lust eller tagit mig för att fota som vanligt. Lite beror det på att jag har en kamera som inte är den bästa och sedan har jag separerat och flyttat och det har tagit sin tid. Börja på nytt och ny ort ja det tar sin lilla tid att komma igen. Vad det blir vet jag inte men nya året blir spännande tror jag. Sia vill jag inte men sämre än gamla kan det bara inte bli. Ha ett gott nytt år.
Mias Mix sa…
Wow så spännande! Tänk att bara få vara där och uppleva detta. Och sen att fota och få till så fantastiska foton! Förstår Sjöhistoriska att de blev överlyckliga :) God fortsättning på 2014 och lycka till med det fortsatta fotograferandet!
Vilken lycka och ynnest att ha fått vara med och både se och fota fartyget. Sånt här blir man ju lyrisk av. Fantastiska bilder fick du med dig.
jonah sa…

oj. jag fryser och vill ta på mig vantar. men kan inte slita mig.
du fångar känslan.
tack.

j

Populära inlägg i den här bloggen

Fototriss — Djup + Tävling