A Rose Red as Blood

Det man inte har råd eller plats i full skala får man ha nedskalat på hyllan istället. Plymouth Fury 1958 2 dörr HT är en av mina favoriter. Här är en modell i skala 1:18 från tillverkaren AutoWorld. Detta fordon gestaltades som Christine från från filmen med samma namn 1983 som regisserades av John Carpenter.
Vad jag vet från olika källor så tillverkades inte Furyn med silverlister på sidorna utan guld samt även grill och navkapslar var guldfärgade. Inte heller lackades fordonet i en röd kulör från fabrik(?). Det här är en efterkonstruktion som liknar mer en Plymouth Belvedere 58´som lackades röd efter Stephen King´s roman med samma namn, för att se så jävlig ut som möjligt till temat. Ni kan se skillnaderna mellan modellerna från sidan allpar.com.
Bilen har återigen kommit framför kameralinsen. Här har jag regisserat och redigerat. Jag har haft problem med skärpedjupet och var tvungen att stacka flera exponeringar från samma motiv till en bild. Ibland kunde inte Photoshop beräkna som jag ville ha det eller så hade jag problem med högdagrar och ljus när slog ihop bilderna. Det blev en hel del efterarbeten på vissa av bilder och även omtagningar. Jag tyckte att användningen av effekten lens flare på strålkastarna blev bäst i den andra bilden i serien här.
Nu står bilen på en given plats på hyllan här hemma. En modell av en mycket vacker vagn från 50.talet.


 Photo by Artlover/LH
Click to enlargeLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bombnedslaget

Tisdagstema — Avstånd

Fototriss — Ljus & Mörker